2015. augusztus 26., szerda

Építőkockákból társasjáték?
Színek és formák elsajátítása játékos formában?

 
Lehetséges, és párezer forintot meg is spórolunk, ha a Colorama társasjáték árát vesszük alapul. Elkészítése néhány percet igényel, és fillérekbe kerül, ha kicsi a lakásunk, még helyet is spórolunk, hiszen nem kell tárolni egy újabb játékot, egy meglévőt használunk fel egészen másfajta módon. 
 
Mi kell hozzá?
Egy A4-es, vagy A3-as fehér, lehetőleg erős kartonpapír kell csak hozzá és színes ceruzák, filcek, amilyen színű építőkockáink vannak. Ha csak fa színűek vannak, úgyis jó, a gyerekek akkor a formákat fogják gyakorolni. Rajzoljuk körbe az építőkockákat a fehér lapon, és színezzük ki az alakzatokat a megfelelő színre, minél többet rajzolunk fel, annál tovább tarthat a játék.
 
Többféle módon játszhatjuk:
1. csak színekkel, a játékosok egymásnak mondják a színeket, és a következő olyan színű építőkockát kell felrakjon a táblára.
2. csak formákkal, a játékosok egymásnak csak formákat mondanak, és a következő a játékban a megnevezett formát kell felrakja a táblára.
3. formákkal és színekkel együtt kombinálva
4. meghatározhatjuk, hogy egy játékos csak a köralakú síkidomokat tegye fel, a másik játékos csak a téglalap, a negyedik a háromszög... és így tovább, mindenki kiválogatja a saját alakzatait, és felteszi a táblára, ez akkor is előnyös, ha a gyerek még nem ismeri az összes alakzatot, csak egyet, vagy kettőt, viszont a játék örömét nem vesszük el tőle
5. egyedül is játszhatja a gyerek, egyfajta "puzzle-ként", az összes kockát egyedül teszi fel a táblára.
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése