2015. szeptember 6., vasárnap

A tökéletes padlizsánkrém (Kencék III.)


Padlizsánkrém recept sokféle van a neten, ezt egy erdélyi magyar barátunktól tanultuk, és próbáltunk már többfélét, de ez az IGAZI!
 
Ahogy készül:
Ha tehetjük a padlizsánt grillen süssük meg, a héját szinte szenesre, ez ad egy füstös ízt hozzá, de sütőben is tökéletes. Hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt egy olyan edénybe kaparjuk le a héjáról a húsát és magjait, amiben turmixolni tudunk. Tegyünk hozzá fokhagymát és vöröshagymát, fetasajtot és tejfölt. Arányokat és mennyiségeket nem írok, mert kinek milyen az ízlése, a tejföltől folyósabb lesz, így abból elég két evőkanálnyi mennyiség, de ha túl száraznak tűnik még adhatunk hozzá a turmixolás során. Fetasajttól eléggé sós lesz, így só nem kell hozzá, ha valaki szeretné fokozni az ízek intenzitását őrölt borsot is tehet bele. Az egészet krémmé kell turmixolni, majd pirítósra kenhetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése