2015. november 5., csütörtök

Nyalóka készítő játékhoz ehető, finom tészta
 

Mert ugye mindig mindent kitalálnak, és a gyerekek mindenre fogékonyak. Előljáróban annyit, hogy a játékhoz eredetileg mellékelt fondantszerű tészta ragadt, hiába volt egy kis zacskó kukoricakeményítő a készletben, úgy sem igen volt sikeres a nyalóka készítés. És a tészta pillanatok alatt ki is száradt felbontás után (lehet persze be kellett volna a hűtőbe tennem, de meg is nyalták a gyerekek... ).
A gyerek ma feltétlenül nyalókát szeretett volna készíteni, így keresgéltem a neten, és találtam egy egészen jó hamis marcipán receptet, fondantot nem akartam, mert tömény cukor, és az ragadni fog mindenbe, eszik is jócskán... Ez is sok cukrot és réteslisztet tartalmaz, de valahogy jobb választásnak tűnt.
 
Egészen kiváló, gyurmaszerű dolog lett a végeredmény, ami szintén lágynak bizonyult a nyalóka gyártáshoz, de jó kis formákat lehetett készíteni belőle, vagyis süthettek kedvükre, ha pedig még meg is kóstolták az elkészült finomságokat is, egy jóízű, tényleg nagyon marcipános tésztát lakmározhattak.
Maradék a hűtőben, meglátjuk meddig áll el, és a legközelebbi nyalókázás-sütikészítéshez is fel tudjuk-e még használni?



 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése